Koolipoiss võitis kolmandat korda fotovõistlusel auhinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristivälja suurkivi
Ristivälja suurkivi Foto: Toomas Koitmäe

Viljandi maagümnaasiumi kümnenda reaalklassi õpilane  Toomas Koitmäe võitis hiite fotovõistlusel kolmandat korda noorte peaauhinna. Seekord tunnistati auhinda väärivaks tema ülesvõte Kolga-Jaani valla Parika küla ohvrikivist, Ristivälja suurkivist.

«Võit tuli tõepoolest kolmandat aastat ja kõik need kolm aastat suure üllatusena,» ütles Toomas Koitmäe. «Ma ei pea ennast absoluutselt fotograafiks, metsas ja jalutamas käies on mul kaamera lihtsalt kaasas. Nüüd, kolmandal aastal mõistan, et konkursil hinnatakse lihtsust. Ja ilmselt lihtsusega ma oma edu võiksingi seletada.»

Ristivälja suurkivi on Viljandimaa suurim kivi. Selle pikkus on 6,5, laius 5,6 ja kõrgus 1,25 meetrit ning ümbermõõt 23,3 meetrit. Kunagi kasvanud kivi ümber suur mets ja sinna viidud ande.

Hiite kuvavõistluse peaauhinna võitis loodusemees Hendrik Relve pilt Põltsamaa valla Tõrenurme hiiepärnast. Üldse jagati välja 12 auhinda.

Võistluse eesmärk on äratada inimeste tähelepanu esivanemate pühapaikade vastu ning jäädvustada nende praegune seisukord. Rahvusvahelise looduskaitseliidu (IUCN) hinnangul on looduslikud pühapaigad inimkonna vanimad looduskaitsealad.

Hiites, pühade kivide, allikate ja puude juures on maausuline maarahvas loodust kaitsnud juba aastatuhandeid. Eesti ühe tuntuma pärimuseuurija Mall Hiiemäe sõnul on hiiepaigad seotud eestlaste kodutundega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles