Euroraalide jäätmekäitlus nõuab riigikassast raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahandusministeerium on kinnitanud, et eurokalkulaatorite jäätmekäitlusega raskusi ei teki ning riigil kulub selleks hinnangu järgi 10 000 krooni.

Ministeeriumi pressiesindaja teatas, et riik on sõlminud Euronicsi kaupluse­keti omaniku, osaühinguga Sandman eurokalkulaatorite garantii­vahetuse ning kaheaastasel garantiiperioodil tagasi toodud kasutuskõlbmatute kalkulaatorite jäätmekäitluse korraldamise ja selle eest tasumise lepingu.

Jäätmekäitlustasu suuruseks hindas ministeerium orienteerivalt 10 000 krooni.

«Kuigi jagatud kalkulaatoritel puudub jäätmete lahuskogumise märgistus, on need ikkagi elektroonikatooted. Kasutuskõlbmatuks muutumise korral ei maksa visata neid tavalise prügi sekka, vaid need tuleks viia elektroonikajäätmete kogumise kohta,» teatas ministeerium.

Kalkulaatorite uuele partiile tuleb ka keskkonnamärgistus.

«Äripäev» kirjutas eile, et riik eksis seaduse vastu, kui jagas inimestele nõuetekohase märgistuseta eurokalkulaatorid. Riik peab finantseerima ühtlasi nende hilisema kogumise ja käitlemise, kuid praegu maksavad selle kinni elektroonikaseadmete tootjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles