Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis Kurgjal on 5. detsembril selle aasta viimane õppepäev, mis tuleb pidupäevane.
Viimane koolitus on pidupäevane
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talumuuseumi osakonnajuhataja Pille Kuulme ütles, et süldi, pasteedi ja tanguvorsti valmistamisega saab hakkama igaüks, kel on veidigi pealehakkamist ja tahtmist õppida.
Kell 12 oodatakse Kurgja muuseumi rehetuppa kõiki asjahuvilisi talutoite valmistama. Lisaks liharoogadele küpsetatakse head jõulusaia ja loomulikult harjutatakse kõhtusid jõulutoitudega.
Kõik soovijad saavad kaasa Kurgja perenaiste kokaraamatu kolmanda osa. «Meie esivanemad uskusid, et nendes peredes, kus jõuluroogi ei valmistata, pole tuleval aastal midagi head oodata,» lisas Kuulme.