Waldorfpere jõululaat tuleb ka sel aastal

, waldorfkooli lapsevanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu eelmisel aastal, võistlevad waldorfkooli lasteaiarühmad ja klassid ka tänavu piparkoogimajade valmistamises.
Nii nagu eelmisel aastal, võistlevad waldorfkooli lasteaiarühmad ja klassid ka tänavu piparkoogimajade valmistamises. Foto: Urmas Volmer

Viljandi vaba waldorfkooli pere korraldab 12. detsembril pärimusmuusika aidas traditsioonilise jõululaada, mille tulu läheb uue lasteaiarühma loomise fondi.

Viljandi waldorfpere iga-aastane jõululaat on heategevusüritus, mis pakub linnarahvale mõnusat ajaviidet. See loob inimestele jõulutunde ostusundi tekitamata.

Laada organiseerimisse on kaasatud kõik waldorfkooli lapsevanemad ja õpetajad, kes soovivad vabatahtlikult aidata. Üritust on ette valmistatud juba septembrikuust.

Käsitööringis on tehtud ehedaid ja kauneid käsitööesemeid nii müügiks kui loteriivõitudeks. Emade näppude vahel on elule aidatud pisikesed waldorfnukud ja loomad ning vilditud päkapikke, soovilaekaid, kuuseehteid ja palju muudki. Isad on valmis teinud linnupesakastide seeria.

Muusikat ja muinasjutte

Kogu laada kraam kannab waldorfväärtusi: külalistele soovitakse pakkuda lihtsaid, ilusaid ja käesõbralikke esemeid sooja naeratuse ja lahke sõna saatel. Selle eesmärgiga ühineb laadale kutsutud müügiseltskond loodussäästlike ja naturaalsete toodetega.

Jõululaada pearõhk ei ole aga kauplemisel, see on kõrvutatud käsitöötubade, muusika ja toiduga.

Laadasaginat saadab elav muusika, mida teevad Ruslan Trochynskyi, Justin Petrone, Margit Kuhi kandleklubi ja teised. Tagatoas vestavad muinasjutte Kristiina Ehin ja Epp Petrone. Päris pisikestele on avatud lapsehoidjaga mängunurk.

Piparkoogimajade võistlus

Toreda tavana võistlevad waldorfkooli lasteaiarühmad ja klassid piparkoogimajade valmistamises. Need pannakse näitusele ja müüakse heategevuslikul oksjonil. Võitja selgitatakse välja laadakülaliste kaasabiga.

Eelmisel aastal võitis ülekaalukalt Viljandis Oru tänaval tegutseva lasteaiarühma muumimaja, mille katusekatteks olid ükshaaval laotud mandlilaastud.

Külalistel on võimalik kätt proovida õnneloosis ning arvukates õpitubades. Neis saab meisterdada jõulukaarte, päkapikke ja vahaküünlaid, proovida viltimist ning Lossi gildi meistrite käe all kedervarrega ketramist ja pakutrükki.

Toidusõpradele pakub mõnusat äraolemist kodune kohvik lastevanemate küpsetiste ja keelekastega. Jõululõhnu levitavad päev läbi valmivad kodused vahvlid.

Üheteistkümnendat korda aset leidvale waldorfpere jõululaadale on sissepääs tasuta, õpitubades saab osaleda mõõduka tasu eest. Laat kestab 12. detsembril kella 11—15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles