Uus keemiline element

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnustatud kitarristid Oleg Pissarenko ja Ain Agan
Tunnustatud kitarristid Oleg Pissarenko ja Ain Agan Foto: Erakogu

Reedel, 3. detsembril tuleb Viljandi pärimusmuusika aida väikeses saalis kitarriduo Ain Agan ja Oleg Pissarenko esimese ühise helikandja esitluse kontsert. Mõlemad muusikud nimetavad seda muhedalt Eesti-Ukraina muusikaliseks integratsiooniprojektiks.

Ain Agan ja Oleg Pissarenko on interpreedid, kes tutvustamist ei vaja — muusikute ja isiksustena omanäolised loojad, lüürilise väljenduslaadiga ja tehniliselt pretensioonitud. Kui Ain Agan on Viljandis kodunenud, siis Oleg Pissarenko elab ja töötab Tartus. Viljandis andis ta viimati OP Bändiga kontserdi «Prii lapse ilm» tänavu jaanuaris.

Aktiivse muusiku- ja pedagoogitöö kõrval edendavad mõlemad džässi. Ain Agan on järjest enam tunnustust koguva Viljandi kitarrifestivali vaimne juht ja Oleg Pissarenko «Rajamuusika» hoidja. Mõte koos mängida tekkis neil juba üsna ammu.

«Umbes kümme aastat tagasi salvestas Oleg esimest plaati ja kutsus mind mängima,» meenutas Agan. «Ilmselt siis hakkas idanema.»  

Nüüd on jõutud esimese ühise helikandja ja kontsertideni ning muusikud ei välista ka tulevikus uusi projekte.

«Plaat ja meie koostöö on üsna värsked, sestap keskendume selle muusika esitamisele,» ütles Oleg Pissarenko. «Tulevikuplaanid hoiame parem saladuses. Ainiga on huvitav koos mängida. Me oleme täiesti erinevad muusikud ja ilmselt sünnib just sellest erinevusest uus energia ehk keemia. Oleme eesti džässis uus keemiline element.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles