Oma rahva panid liikuma Mõisaküla ja Karksi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa linnade ja valdade vahel peetud sportliku omavalitsuse võistlusel olid kõige edukamad Mõisaküla linn ja Karksi vald, kes suutsid liikuma meelitada suurima hulga kodanikke.


Eelmise nädala lõpul tegi Viljandimaa tervisenõukogu oma koosolekul teatavaks tänavuse kampaania «Valla/linnarahvas liikuma!» paremad ning loosis osalenute vahel välja 34 spordipoe 300-kroonist kinkekaarti.

Esitatud tulemuste kokkuarvutamisel selgus, et omavalitsuste seas, kus elab vähem kui 3000 inimest, oli kõige sportlikum Mõisaküla. Selle alla tuhande elanikuga linnakese inimestest osales kampaania üritustel 20,4 protsenti. Mõisakülale järgnesid Saarepeedi (16,4%) ja Paistu vald (13,1%).

Suurte ehk üle 3000 elanikega omavalitsuste hulgas võitis Karksi vald (osalejaid 15%), talle järgnesid Viiratsi (14,3%) ja Suure-Jaani (12,1%).

Maavalitsuse terviseedenduse spetsialist Elo Paap ütles, et Karksi vald saavutas oma kategoorias parima tulemuse ka mullu, Mõisaküla on aga väikeste linnade ja valdade hulgas olnud konkurentsitult edukaim kõigil aastatel. Mõlemat omavalitsust premeeritakse 8000 krooniga.

Kampaania «Valla/linnarahvas liikuma!» algatas Viljandi maavalitsuse tervisetuba ning tänavu korraldati seda Viljandimaal juba viiendat korda. Märtsist septembri lõpuni pakkus iga osalenud vald ja linn oma rahvale vähemalt kaks avalikku liikumisüritust.

Liikuma tuli 3206 inimest, neist 3173 Viljandimaalt. Mõned pered matkasid koos imikutega ning eakaim osaleja oli koguni 99-aastane.

Kõigi liikumisüritustel osalenud inimeste vahel loosis Viljandimaa tervisenõukogu 25. novembril välja 34 kaupluse PopSport 300-kroonist kinkekaarti: kaheksa kummagi võitnud omavalitsuse elanikele ning 18 kõigi ülejäänute hulgast.

Loosiauhindade võitjaiks osutusid: Mõisakülast Maimu Jõudne, Erna Jaaksalu, German Pervušin, Helmi Pidim, Stanislav Andruško, Laine Pedaja, Kristjan Kippus ja Keili Paru; Karksi vallast Emma Loore Tae, Kaili Pajor, Birgit Viru, Aarne Küper, Kermo Melnikov, Raiko Orav, Reiko Kunimägi ja Kerli Õun; Viiratsi vallast Kadri Marandi, Toomas Reede, Monika Austrin, Sander Kajak ja Krister Hark; Suure-Jaani vallast Evelin Varblane, Janar Sarikas, Helar Ruul, Marten Rahno, Sander Pelt ja Aldo Umal; Viljandi linnast Riina Tambre, Mati Järsk ja Juta Tõnnson; Saarepeedi vallast Vambola Johanson ja Kerli Ahosepp; Pärsti vallast Jaan Hansmidt ning Paistu vallast Merike Kukk.

Kinkekaardid saab kätte Viljandi maavalitsuse tervisetoast või valla- ja linnavalitsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles