Algas aasta sportlaste valimine

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eok.ee

Spordisõbrad saavad internetiaadressil www.eok.ee osaleda Eesti 2010. aasta sportlaste, võistkonna ja treeneri valimisel.
 


Parimad selgitatakse välja rahvahääletuse, spordiajakirjanike ning spordialaliitude hääletuse tulemusena. Rahva arvamust oodatakse 17. detsembrini Eesti olümpiakomitee koduleheküljel.

Aasta sportlased kuulutatakse välja 26. detsembril Nokia kontserdimajas galaõhtul «Spordiaasta tähed 2010».

Hääletus sai alguse enam kui poole sajandi eest. Esimeseks aasta sportlaseks kuulutati 1955. aastal Johannes Kotkase ja Paul Kerese ees kuulitõukaja Feliks Prits. Esimese naisena sai auväärse tiitliga 1957. aastal pärjatud ujuja Ulvi Voog.

Aasta võistkond valiti esimest korda 1969. aastal ning valituks osutus Kalevi korvpallimeeskond.

Edukaim naissportlane on aasta sportlase arvestuses olnud Erika Salumäe, kes on tiitli pälvinud üheksal korral. Seitsme nominatsiooniga järgneb talle järgneb Kristina Šmigun-Vähi. Meeste arvestuses on viis korda aasta sportlaseks valitud Jaan Talts, Aavo Pikkuus ja Andrus Veerpalu. Treeneritest on seni edukaim olnud viie tiitliga Mati Alaver.

2009. aastal pälvisid Kristjani-nimelise auhinna kergejõustiklane Ksenija Balta ning suusataja Andrus Veerpalu, aasta võistkonnaks pärjati Allar Raja ja Kaspar Taimsoo paarisaeru kahepaat ning aasta treeneri trofee võitis Mati Alaver.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles