Fotograafid panid Mulgimaa pildile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise nädala lõpul korraldas Abja koolituskeskus koos Eesti fotokunstiühingu ja Penuja külaseltsiga üle-eestilise fotofestivali «Mulgimaa 2008».


Koolituskeskuse juhi Sirje Risti teatel tõid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist ja mujalt tulnud fotograafid hindamiseks kaasa varem tehtud fotosid ning pildistasid kahel päeval Abja-Paluoja linna ja Mulgimaa loodust.

Pärnu fotograafi ja fotograafide koolitaja Tiiu Kimberi sõnul olid esitatud tööd nii sisu kui tehniliste lahenduste poolest ühtlaselt hea tasemega.

Peale Kimberi kuulusid žüriisse Betty Ester-Väljaots ja Andrus Noorhani. Nad hindasid omaette autorikomplekte, reportaaže, natüürmorte, portreid, loodus- ja aktifotosid, lavastusi ja kõikvõimalikke muid liike. Seejärel jagati diplomeid ja tänukirju kokku viieteistkümnel alal.

Parima autorikomplekti preemia pälvis staažikas fotograaf Kristel Lukats. Kohapeal Abja postkontori keerdtrepist tehtud kolme foto eest sai arhitektuuripreemia Margus Kalle. Reportaaži Abja-Paluoja raamatupoest, postkontorist, vallamaja hoovist, kesklinna majadest ja Mulgi meestest oli teinud «Lääne Elu» fotograaf Arvo Tarmula ning Viljandi harrastusfotograaf Maie Kaasik oli osanud väikest Abja-Paluoja kujutada suurlinnana.

Osavõtjate hulgas olid ka Abja-Paluojalt pärit fotograafid Silja Mäetamm ja Ülo Soomets, kes elavad Pärnumaal. Ainsa kohalikuna osales pildistamistes 11-aastane Ruth Rist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles