Presidentide park sai puu võrra kaunimaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotary klubi liikmed Kalle Kadalipp ja Peep Aru puu istutamist ette valmistamas.
Rotary klubi liikmed Kalle Kadalipp ja Peep Aru puu istutamist ette valmistamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval täienes Valuoja orgu rajatav Viljandi Rotary klubi presidentide park kahe puu võrra, tähistamaks klubi eelmise juhi Mati Lüdimoisi ja temalt volitused üle võtnud Peep Aru ametiaega ning head tahet linna kaunimaks muuta.


«Istutasime raberemmelga ümarvormi «Bullata», sest selline oli kunagi linna haljastusarhitekti Ursula Mikko­ri soovitus ja klubi otsus,» rääkis Peep Aru kaheksa aastat tagasi alguse saanud tavast. See näeb ette, et iga president istutab parki puu.

Rotary klubides kehtib nii presidendi kui ka mõne teise ametikoha täitmise puhul aastase rotatsiooni põhimõte. See on liikumise elujõu allikas, sest nii on klubi huvitatud liikmeskonna pidevast täiendamisest.

Kuigi põhikiri ei keela juba ametis olnud inimest veel kord tagasi valida, pole seda Viljandis juhtunud ning nii on pargis juba kuusteist nimelist puud. Neist viis esimest istutati korraga, hiljem on puid pandud kasvama üle aasta ning seda teevad ametist äsja lahkunud ja tema asemele astunud president koos.

«See on ilus traditsioon. Mina loodan küll oma lapselastele näidata, et selle puu istutas vanaisa,» lausus Aru, kes asus klubi etteotsa sel hooajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles