Kullameest kimbutasid krambid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits
Keio Kits Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti poolmaratoni meistrivõistluste ülekaalukalt nobedaim juunior Keio Kits lootis küll pääseda täiskasvanute esikolmikusse, ent jalakrambid võtsid selle võimaluse.


Nagu 19-aastane Tarvastu gümnaasiumi abiturient Keio Kits ütles, tekkisid tal möödunud pühapäeval Tallinnas peetud võistlusel jalatalda kummalised krambid umbes poolel võistlusmaal.

«See rikkus sammu ja tuju,» rääkis ta. «Mõne aja pärast aga pakitsus kadus ning normaalne jooksurütm taastus.»
Üldarvestuses lõpetas Keio Kits 21-kilomeetrise võistlusmaa neljandana.

«Veel viis kilomeetrit enne lõppu olin viies ning kolmandal ja neljandal kohal jooksjad olid minust paarisaja meetriga ees,» meenutas ta.

See, et üks endale seatud eesmärk jäi seekord veel täitmata, andekat jooksumeest väga ei morjenda.
«Kui ma ka oleksin üldarvestuses kolmas olnud, oleksin ikkagi juunioride klassi medali saanud. Nii talitati ka noorsoo klassi kahe kiirema mehega,» põhjendas ta.
Eesti meistri tiitli pälvis meeste poolmaratonil Margus Pirksaar. Päeva paremuselt teist aega näidanud Aleksei Markov sai aga kaela noorsoo klassi kuldmedali. Kiireim juunior lõpetas distantsi ajaga 1:10.36.

Keio Kits treenib tänavusest hooajast Enn Selliku õpetussõnu kuulates ning esindab Eesti maaülikooli spordiklubi.

Noormees tõdes, et tänavu on ta korralikult harjutada saanud ning see hakkab üha enam ka tulemustes kajastuma.
Maratonile Eesti juunioride poolmaratoni meister oma sõnul nii pea ei kipu.

«Treeneri arvates on selleks veel vara. Tuleb paar aastat oodata,» märkis ta. «Sügisel on plaanis kaasa teha veel paaril jooksul ja nende seas on kindlasti Viljandi linnajooks. Kevadel on aga üks suur eesmärk ümber Viljandi järve jooks saada hea koht.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles