Suure-Jaani muusikafestival ja muusikaakadeemia allkirjastasid koostöölepingu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti muusika- ja teatriakadeemia allkirjastas täna koostöölepingu Suure-Jaani vallaga ning ühtlasi tutvustati tänavuse Suure-Jaani muusikafestivali kava.

„Eestis on palju suviseid muusikafestivale – ka neid, mille kunstiliseks juhtideks on meie professorid. Neid toimub mitmes kohas üle Eesti, aga Suure-Jaani muusikafestival on meiega seotud algusest peale," sõnas muusika- ja teatriakadeemia rektor Peep Lassmann. "Seega otsustasime koostöö seadustada ning panna see kindlatele alustele."

Peep Lassmanni sõnul on Suure-Jaani vald tähelepanuväärselt palju panustanud oma territooriumil korraldatavasse muusikafestivali. Koostöölepinguga sätestati, et muusika- ja teatriakadeemia produtseerib edaspidi igal Suure-Jaani muusikafestivalil vähemalt kaks üritust ja korraldab kontserte Suure-Jaani vallas aasta läbi.

„Suure-Jaani muusikafestival ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia on koostööd teinud varemgi: aastaid on festivalil üles astunud ooperistuudio noored, 2009. aastal oli Suure-Jaani lähedal Lahmuse mõisas aga akadeemia lõpuaktus. Nüüd allkirjastame rõõmuga koostöölepingu," ütles Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu. „Soovime ühendada noori üha rohkem muusikaga ning usume, et tänu akadeemiale jõuab siia aina rohkem andekaid muusikuid ja heliloojaid."

Suure-Jaani muusikafestivali korraldatakse tänavu 19. korda. Traditsiooniliste kontsertide kõrval on kavas näitused, lauljate konkurss ja lõunatunnid kohvikus Arturi Juures, kus interpreedid ja heliloojad räägivad muusikast ja oma tegemistest. Festivali suurim magnet on 2003. aastast olnud sookontsert, mis on plaanis ka tänavu 23. juunil kell 3 öösel Hüpassaare rabasaarel. Seekord soleerib seal tunnustatud bass Vladimir Miller Peterburist.

Rohkem kui tosinal aastal on festivali oma esinemisega austanud ERSO. Suurejoonelise kontserdiga tähistab oma 60. sünnipäeva festivali kunstiline juht Andres Uibo: Suure-Jaani kooli suures saalis lannavad ERSO ja segakoor Latvia ette tema esimese sümfoonia ja Wolfgang Amadeus Mozarti "Reekviemi", dirigeerib Grammy nominent Darrell Ang.

Õigeusu kirikus annab kontserdi Peterburi Maria teatri kammerkoor ja juba mitmendat aastat esineb festivalil orkester Klaaspärlimäng Sinfonietta. Kondase maja saalis astuvad üles Jaakko Kortekangas ja Martti Raide, Köleri kodutalus Lubjassaares saab lisaks Tobiase keelpillikvartetile kuulata kunstiteadlast Aleksandra Murret.

Suure-Jaani kirikus astuvad publiku ette Ellerhein Tiia-Ester Loitme juhatusel ja Kristjan Kannuke, Olustvere lossis laulab Siiri Sisask ja Tääksi vesiveskis musitseerib Hortus Musicus. Festivali lõpetavad Tõnis Mäe ja Kärt Johansoni autorikontsert ning traditsiooniliselt jaanitule süütamine.

Kokku on festivalil ligi 30 ettevõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles