Veemotoklubi võistlejad puhkavad edukast aastast

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi klubi Nord JT-250 klassi esisõitjal Brandon Timofejevil oli hooaja säravaim saavutus maailmameistrivõistluste hõbemedal. Kodumaal sai Suislepast pärit 13-aastane noormees meistrimedali ja karika.
Viljandi klubi Nord JT-250 klassi esisõitjal Brandon Timofejevil oli hooaja säravaim saavutus maailmameistrivõistluste hõbemedal. Kodumaal sai Suislepast pärit 13-aastane noormees meistrimedali ja karika. Foto: Erakogu

Eduka hooaja seljataha jätnud Viljandi veemotoklubi Nord juhtidel seisab suvel ees klubi ajaloo suurim ülesanne: tuleval suvel selguvad meie linnas kahe paadiklassi maailmameistrid.

Aastaid tagasi entusiastide eestvõttel ärkvele raputatud Viljandi veemotoklubi Nord on kolmel viimasel aastal panustanud ennekõike noortele. Nende tegevuse edendamise on oma südameasjaks võtnud üks klubi juht, Aivar Kommisaar.

Panused kolmele poisile

Lõppenud hooajal sõitis veemoto noorteklassis JT-250 klubi Nord paatidel kolm poissi. Säravaima hooaja tegi noorim, ent suurimate sõidukogemustega Brandon Timofejev. Suislepast pärit 13-aastane noormees teenis oma kolmandal hooajal maailmameistrivõistluste hõbemedali, sai kodumaal nii meistritiitli kui võidukarika ja pälvis alaliidult aasta juuniori tiitli.

«Kiire paadi kõrval maksavad kogemused ja paranev sõiduoskus,» tõdes Aivar Kommisaar. Tema jutu järgi tõestasid end tänavu heade sõitjatena ka kaks esimest hooaega võistelnud Viljandimaa poissi, Matthias Agur ja Paul Zujenkov.

Esimesena nimetatu tagas Eesti meistrivõistluste arvestuses viljandlastele kaksikvõidu. Paul Zujenkov oli tänavuste Eesti lahtiste meistrivõistluste koondtabelis kokkuvõttes kuues ning karikavõistlustel neljas.

Aivar Kommisaare sõnul tegi Zujenkov aasta parima sõidu maailmameistrivõistlustel, kus tehniline komisjon ta paraku veidi ebaõiglaselt diskvalifitseeris. Matthias Agur sai augustis Ungaris peetud maailmameistrivõistlustel viienda koha.

Viljandi poiste edukas esinemine rahvusvahelistel tiitlivõistlustel annab kinnitust, et klubi paadid on maailmas konkurentsivõimelised. «Meie noored on näidanud igal aastal üha paremaid tulemusi. Paranenud on sõitjate mootori seadistamise oskus ning kasvanud on ka kogemused,» leidis Kommisaar.

Ta usub et tuleval aastal on kõik kolm klubi noormeest võimelised kõrges konkurentsis juba märksa häälekamalt kaasa rääkima. «Brandonil on seljataga kolm võistlussuve, Matthiasel ja Paulil seisab ees teine hooaeg,» lausus Eesti T-550 paadiklassi valitsev meister Aivar Kommisaar.

Viljandi veemotoklubi Nord suurimaks proovikiviks kujunevad eeloleva aasta juulis Viljandi järvel peetavad maailmameistrivõistlused.

Klubile antud korraldusõiguse on kinnitanud rahvusvaheline veemotospordi liit (UIM). «Käib kooskõlastamine, mida tiitlivõistluste puhul on omajagu,» rääkis Tõnis Laur. Ehkki tema jutu järgi pole praegu veel kõiki kokkuleppeid saavutatud, on ta veendunud, et üritus leiab aset.

Tõsine proovikivi

Viljandi järvele kavandatavatel suurvõistlustel selguvad maailmameistrid klassides OSY-400 ja T-550 ning klassile GT-15 peetakse samas Euroopa meistrivõistlusi. «OSY-400 on üks maailma populaar­semaid võistlusklasse, mõnevõrra vähem on T-550 klassi sõitjaid ning neljataktiliste mootorite GT-15 klassi eelistatakse Põhjamaades,» selgitas Tõnis Laur.

Korraldajate teada on nimetatud klassides maailmameistrivõistlustele oodata ligemale 70 alust. «Tiitlivõistluste korraldamine on meie klubile tõsine proovikivi,» lausus Laur.

TULEMUSED

Veemotoklubi Nord liikmete kohad Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes.

• Klass JT-250: 1. Brandon Timofejev, 2. Matthias Agur, 6. Paul Zujenkov.
• Klass T-550: 1. Aivar Kommisaar.
• Suure päramootoriga kaatrid: 1. Maiken Kärmas ja Urmas Vassus.
• Väikese päramootoriga kaatrid: 1. Aivar Kommisaar ja Tõnis Laur.
Allikas: Eesti veemoto liit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles