Talgutel arutatakse, millist Eestit me tahame

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannele Känd
Hannele Känd Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Laupäeval on kõik soovijad oodatud maavalitsuse saali mõttetalgutele «Meie Eesti 2018», kus otsitakse vastust küsimusele, millist Eestit me tahame.


Arengufondi ja liikumise Teeme Ära — Minu Eesti algatatud ning koordineeritud sündmusel arutletakse seitsme olulise teema üle, mis mängivad peamist rolli Eesti edasisel arengul. Kasvuvisiooni märklause on «Maailmas edukas, koduselt armas». Muu hulgas arutletakse visioonipäeval näiteks majanduse, säästva arengu, hariduse ja väärtussüsteemi üle.

«Oodatud on kõik need, kellel on midagi öelda ja kes tahavad oma ideed kuuldavaks teha,» sõnas visioonipäeva osalisi registreeriv Hannele Känd.

Korraldajate sõnul on visioonipäevale oodatud umbes 50 inimest ning nimekirjas on veel ruumi. Iga osaleja peaks korraldajate sõnul oma osalemissoovist varem teada andma ja valima teema, millel ta soovib kaasa rääkida.

«See on vajalik ennekõike selleks, et teemade arutelusid juhtivad inimesed teaksid, kui palju osalejaid on neil lauas, aga kui kellelgi jääb registreerumata, võib ikkagi kohale tulla ja oma ideid teistega jagada,» rääkis Känd.

Seniste registreerunute populaarseimad teemad on Kännu sõnul olnud sotsiaalvaldkond ja roheline areng.

Kõikide maakondade visioonipäeval välja pakutavad mõttearendused edastatakse 7. detsembril peetavale tulevikufoorumile, kus visioonitöös seni kaasa löönud asjatundjad võtavad kokku kõik senised tulemused.

Plaanide kohaselt jõutakse aasta lõpuks analüüside ja laia osalusega arutelude kaudu äratundmisele, millist Eestit me kümmekonna aasta pärast soovime. Samuti jagatakse arusaama olulisematest valikutest ja tegevuse suundadest.

Viljandimaa visioonipäeva korraldavad Viljandi maavalitsus, Viljandi kultuuriakadeemia ja Viljandimaa arenduskeskus.
«Meie Eesti 2018» visioonipäev kestab laupäeval, 27. novembril maavalitsuse kolmanda korruse saalis kella 11—14.
 

«Meie Eesti 2018»
Arutletakse seitsme teemavaldkonna üle:
majanduspoliitika;
roheline, säästev areng;
välispoliitika ja -majandus, Eesti roll rahvusvahelisel areenil;
hariduse kvaliteet ja kättesaadavus, avatus talentidele ja välistööjõule;
valitsemine, riigihaldus;
ühiskonna tüüp ja väärtussüsteem;
sotsiaalsüsteem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles