Politseinike vanusepiirang võetakse luubi alla

Tiina Kaukvere
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õiguskantslerile teeb endiselt muret, et 55 eluaasta täitudes muutub politseiametnik sisuliselt päeva pealt teenistuskõlbmatuks. Siseministeerium lubab teemat analüüsida eripensionide reformi osana.

Politsei ja piirivalve seaduse järgi võib politseiteenistuses olla spetsialistina kuni 55-aastaseks, juhina kuni 60-aastaseks saamiseni. Kui seaduses määratud iga saabub, siis ametnik vabastatakse. Samas on politsei- ja piirivalveameti (PPA) või kapo peadirektoril võimalus teenistusaega ühe aasta kaupa pikendada kuni üldise vanaduspensioniea saabumiseni. Õiguskantsler Ülle Madise osutas eelmise aasta lõpul tähelepanu, et ühtseid kriteeriume teenistusaja pikendamisel seaduses kirjas ei ole.

Eelmine õiguskantsler Indrek Teder palus juba 2011. aastal analüüsida, kas selline vanusepiirang PPA-s töötamiseks on õiglane. Tol korral seda ei muudetud ja see kehtib samal kujul ka praegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles