Festival pakkus särava etenduse

, võimlemistreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Gymnafesti» Lõuna-Eesti eelvoorus astus publiku ette 39 rühma ligemale 550 võimlejaga.
«Gymnafesti» Lõuna-Eesti eelvoorus astus publiku ette 39 rühma ligemale 550 võimlejaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis asetleidnud «Gymnafesti» Lõuna-Eesti eelvoorus astus publiku ette 39 rühma ligemale 550 võimlejaga. Esinejate seas oli ka kaks kohalikku koosseisu.

Tänavu 14. korda peetava Eesti suurima võimlemisürituse finalistid sõeluti seegi kord välja kahes eelvoorus. Päev pärast Viljandi võistlust kogunesid Paide spordihoones Põhja-Eesti võimlejad.  

Kokku osales tänavu eelvoorudes 81 võimlemis- ja tantsurühma. Kuueliikmeline žürii valis kahest voorust välja 34, kes astuvad üles 4. detsembril Tartus A. Le Coqi spordimajas peetavas finaalis.

Laupäeval pääses Viljandis žürii otsusega lasteklassis 13 seast edasi kolm rühma. Kõige kõrgema tehnilise tasemega olid siin koondrühmad, kes täitsid üheksast vakantsest finaalikohast kuus. Kuigi minimaalne osalejate arv oli 16, astus publiku ette isegi rohkem kui 40 võimlejaga rühmi.

Selles arvestuses tegid kaasa eliitvõimlejad. Meeldiva üllatuse pakkusid Rocki tantsutüdrukud, kes esitasid harjumuspärasest esinemisstiilist erineva kava «Rahvuste eripära» — kompositsioonilt võimlemise ja rahvatantsu segu.

Viljandi rühmad sooritasid oma etteaste üsna kindlalt, kuid edasipääsu see neile paraku ei taganud. Noortest ja juunioridest said kaheteistkümnest edasi vaid kolm tantsu- ja kaks võimlemiskava. Enamik finaliste valiti Paides peetud Põhja-Eesti eelvoorust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles