Toitlustaja aitab Viljandi puudust kannatavaid lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi põhikoolide toitlustaja Daily  toetab sel aastal kahe Viljandi pere lapsi.
Viljandi põhikoolide toitlustaja Daily toetab sel aastal kahe Viljandi pere lapsi. Foto: Margus Ansu

Daily nime all Viljandi põhikoole toitlustav Baltic Restaurants Estonia hakkas rahaga toetama kahe Viljandi pere lapsi, et nood saaksid eluga paremini hakkama ning raha jätkuks nii toiduks kui nõustamiseks.

«Otsustasime ettevõtte tavapärase jõulukinkide tegemise asemel toetada seekord abi vajavaid Viljandi lapsi,» kõneles Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Eret Rennig.

Tema sõnul võttis ettevõte ühendust linnavalitsusega ning koos lastekaitsetöötajaga leiti, et kõige rohkem abi oleks toetusest Viljandimaa sihtasutuses Perekodu elaval liitpuudega lapsel ning kolmelapselisel hooldusperel.

Linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kask
Linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kask Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juhataja Livia Kase sõnul tasub

aidata soovijatel ühendust võtta just omavalitsuse sotsiaal- või lastekaitsetöötajatega, kes kohalikke peresid kõige paremini tunnevad. «Daily toetuse saajate valimisel oli aluseks Viljandi linnavalitsuse lastekaitsetöötaja Külli Frey ettepanek. Lastekaitsetöötaja tunneb neid lapsi ja teab, et nad vajavad abi,» rääkis Kask.

Üks Daily heategevusliku toetuse saajaid on puudega laps, kes saab asenduskoduteenust. «Ta vajab iga päev sonditoitu, kuid riigi eraldatav toiduraha ei kata täies ulatuses sonditoidu maksumust. Tänu Daily rahalisele toele saab asenduskodu katta peaaegu terve aasta sonditoidu maksumusest puudu jääva osa,» ütles Kask.

Teiseks raha saajaks oli pere, kes kasvatab hooldusperena kolme Viljandi last. «Perel on käsil kodu remontimine, et parandada laste elamistingimusi. Üks lastest vajab nõustamist ja pere kasutab saadud raha ka nõustamisel käimiseks,» selgitas Kask.

Kõik eraisikud või ettevõtted saavad soovi korral oma abi pakkuda, võttes ühendust omavalitsuse sotsiaal- või lastekaitsetöötajaga, andes teada, keda soovitakse abistada ning sotsiaaltöötajad edastavad abi abivajajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles