Pikk parandustöö valmib enne pühi

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast paljusid raskusi saab kirik viie aasta vanustest tormihaavadest terveks.
Pärast paljusid raskusi saab kirik viie aasta vanustest tormihaavadest terveks. Foto: Elmo Riig

Vahepeal peaaegu juba lootuse kaotanud Halliste kogudus saab nüüd kergemalt hingata, sest kaua kestnud katuseparandus lõpeb õige pea.

Manuflex Ehituse meistrimehed on juba tükk aega vaeva näinud, et restaureerida ja katta valtsplekiga kirikukatuse lõunaküljel paiknev parapett ehk katusekarniisi kaitserinnatis.

Muinsuskaitse Viljandimaa vaneminspektori Anne Kivi sõnul olid vihmad ja tuuled katust murendanud viis aastat: see sai kõvasti räsida 2005. aastal möllanud jaanuaritormis.

«Parapett oli üsna lagunenud ja möödujatele juba täiesti ohtlik,» nentis Kivi. «Asjad hakkasid lõpuks lahenema sellel sügisel.»

Manuflex Ehituse objektijuht Kert Varik rääkis, et kõrgused on üsna suured ja kuigi enamik töid saab tehtud tõstuki abiga, kasutatakse praegu tellinguid.

«Tõstuki pealt vaadates ei tundugi nii kõrge,» nentis Varik. «Päris tippu saime 21-meetrise tõstukiga, aga põhilised tööd käivad 15—20 meetri kõrgusel.»

Objektijuhi hinnangut mööda peaks järgmise nädala lõpuks kõik valmis olema. Töö praegust käiku arvestades nii ka läheb.

«Alus on valmis ning pleki saab peale panna,» rääkis Anne Kivi. «Karniisid on vaja lubimördiga üle teha, aga kui külm segab, jääb see kevadesse. Põhiline, et lagunemine on nüüd peatatud.»

Renoveerimisega loodeti ühele poole saada juba möödunud kevadeks, kuid tookord ei hakanud väljavalitud ehitusfirma tööga isegi pihta, ehkki oli saanud 100 000 krooni ettemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles