Päevaintervjuu. Kellamäng tõi aasta vaimuliku tiitli

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiitus
Marko Tiitus Foto: Marko Saarm / Sakala

Teisipäeval valis Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) vaimulike konverents üheks aasta vaimuliku tiitli vääriliseks Viljandi praosti Marko Tiituse. Esile toodi tema eeskuju andvat pere- ja tööelu ning projekti «Tornikell meie linnas» korraldamist.

Marko Tiitus, kõigepealt siirad õnnesoovid. Jaani kiriku kellade projekt on kindlasti uhke ettevõtmine ja pärgamist väärt. Kui aga laiemalt möödunud aastale tagasi vaadata, mis siis veel meenub?

Oli hea aasta. Mu perre sündis septembris tütar. Et olen inimene, kes perekonda väga hindab, oli see mulle isiklikus plaanis väga oluline. Teen ju vaimulikutööd ja selle puhul ongi sageli raske tulemusi mõõta – need ilmnevad alles aastakümnete vältel. Mu kõige ilusamad hetked on olnud seotud perekondlike sündmustega, nagu on ristimised, matused ja laulatused. Kui inimesed usaldavad vaimulikku sel määral, et kutsuvad teda neil sündmustel saatjaks, on need ka vaimuliku elu tipphetked.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles