Eesti. Eesti pole valmis pagulaste tulekuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suutlikkus võtta vastu rahvusvahelise kaitse taotlejaid ja pagulase staatuse saanuid ning neid ühiskonda lõimida on puudulik ning vajab olulist edasiarendamist, leiab riigikontroll.

Riigikontrolli auditist, milles hinnati riigi ja omavalitsuste võimekust täita 17 kohustust, mis tulenevad välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seadusest, selgus, et Eesti suudab täita täielikult kolme ning osaliselt 13 kohustust, ühe kohustuse täitmise võimekus on vähene.

«Euroopa Liit on oma ajaloo suurimas, rändest tingitud kriisis. Mugavuse, suutmatuse ja veel nii mõnegi muu põhjuse tõttu ei pööranud ühendus tervikuna ega ka liikmesriigid õigel ajal tähelepanu meid puudutavas kauguses tekkinud kriisikolletele,» märkis riigikontrolör Alar Karis. «Nüüd ei ole nende kriiside puudutus Euroopas mitte ainut näha, vaid see on ka tunda. Eesti pole siin kuidagi eriline, pigem tüüpiline Euroopa riik – ka siin ei teadvustatud pikka aega, et rändekriis Euroopas sedavõrd teravalt esile võib tõusta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles