Kommentaar. Põgenike uus nägu

, eestlane Saksamaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sakslaste sallivus migrantide suhtes kahaneb ja selles on siiatulnud paljuski ise süüdi, mida näitas ilmekalt aastavahetusel Kölnis asetleidnud suurehulgaline naiste ahistamine ja vägistamine.

Viimaste küsitluste järgi ei soovi põgenikke oma riiki juba 51 protsenti sakslastest. Täpsemalt öeldes: sakslased ei usu enam, et riik kogu selle kupatusega toime tuleb ja seda ohjeldada suudab. Kölni raudteejaamas ja selle ümbruses asetleidnud seksuaalsed rünnakud ja vargused näitasid selgelt, et keegi polnud millekski sääraseks valmis, politsei kõige vähem. Ahistati ka ühte naispolitseinikku, korravalvurite poole lasti ilutulestikurakette ning korraloomiskatsetest ei teinud vägivaldsed ja joobes põhja-aafriklased üldse välja.

Kõige hullem on paljude sakslaste meelest see, et politsei üritas nii suure ulatusega kuritegevust maha vaikida, andes järgmisel päeval meedias avalikult teada, et uusaastaöö möödus Kölnis rahulikult. Reaalsus on, et praeguseks on ligi 600 naist esitanud kaebuse seksuaalse ahistamise ja röövimise ning kolm vägistamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles