Sisukord
Paberleht
Postimees

Eestlastele meeldib mahedamat sorti mesi

2 min lugemist

Teada on, et mesi kristalliseerub aja jooksul ja see on tema loomulik omadus. Mesinikult võib mee aga ka vedelal kujul kätte saada. 

Tellijale Tellijale

Nagu ütles Mõisakülas tegutsev mesinik Jorma Õigus, ei maksa siis kohe arvata, et mesi on ära solgitud. See on lihtsalt üles sulatatud ja kõik tervislikud omadused on säilinud, kui seda on targasti tehtud. 

Värske linnumagus hakkab vaikselt tahkeks muutuma pärast teist nädalat ja umbes kuu ajaga peaks see olema kristalliseerunud. Mesinikud koguvad mett aga suuremates kogustes ja panevad selle siis tünnidesse hoiule.

08.08.2020 11.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto