«Lemberaamat» avaneb Puhtas Kullas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitluse plakat
Esitluse plakat Foto: NAK

Neljapäeval kell 20 esitleb loominguline ühendus Tartu Noorte Autorite Koondis Viljandi klubis Puhas Kuld oma ühisteost «Lemberaamat».

Tartu Noorte Autorite Koondis (NAK) on tuntuks saanud väljakutsuvate luuletuste, särtsakate esinemiste ja rahva meeltes helisevate muusikapaladega. Selle liikmed on korduvalt jõudnud Eurovisioonile ja kaunistanud klantsajakirjade lehekülgi. Kaua püsis edetabelite tipus Tartu NAKi eelmine ühisteos «Väike pornoraamat». Skandaalse raamatu loogilise jätkuna ilmub nüüd armastusluuletuste kogumik.

Tartu NAK-iga seotud iginoored loojad viljelevad ühtviisi edukalt nii kirjandust, kunsti kui muusikat, mida kõike saab ka «Lemberaamatu» esitlustel kuulda ja näha.

«Lemberaamatu» illustreerisid viimastel aastatel NAK-iga liitunud noored naiskunstnikud Huupi, Marja-Liisa Plats ja Kristina Viin. Luuletustega on esindatud Contra, Hasso Krull, Kristina Viin, Aapo Ilves, Kauksi Ülle, Andra Teede, Veiko Märka, Leo Luks, Jaan Pehk, Jan Rahman, Priit Salumaa, Huupi, Mihkel Kera, Kadri Pettai, Wimberg, Jüri Kolk, Vahur Afanasjev ja Olavi Ruitlane.

Raamatu on toimetanud staarpoetess Andra Teede ja kujundanud staarkujundaja Andres Rõhu.

Verivärskete tekstide kõrval leidub raamatus Jan Rahmani surematu hitt «Kõnõtraat», mis ansambli Ummamuudu esituses tervet põlvkonda liigutas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles