Linn tahab tervisekeskuse maha müüa

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tervisekeskus
Viljandi tervisekeskus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid tegid otsuse, et turu ääres asuv kunagine polikliinik ehk tänane tervisekeskus müüakse eraettevõtjale, kes peaks vähemalt viis aastat jätkama seal meditsiiniäri.

Linnapea Kalle Jentsi selgituse kohaselt on linn praegu muutunud vaid varahoidjaks ning meditsiiniharidusega või selles äris tegutsevad eraettevõtjad võiksid tervisekeskust majandada märksa kasulikumalt. Seega pannake keskuse aktsiad avalikule oksjonile.

Praegu on tervisekeskus kujunenud kohaks, kus rendivad ruume perearstid, ning keskusel on haigekassaga lepingud, mille alusel töötavad seal ka eriarstid.

Volikogu otsuse kohaselt müüakse 500 000 tervisekeskuse aktsiat maha. Ühe aktsia hind on 10 krooni. Oksjonile läheb keskus tõenäoliselt alghinnaga 5-6 miljonit krooni. Maja väärtuseks on kinnisvaraeksperdid hinnanud 4,8 miljonit krooni.

Viljandi linnapea Kalle Jentsi arvates võiks keskust pakkuda kohalikule haiglale polikliinikuks, kus eriarstid patsiente vastu võtavad. Volikokku kuuluv haiglajuht Ülle Lumi teatas, et räägib sellest mõttest järgmisel nädalal haigla nõukogu koosolekul.

Lisaks palus ta müümisega mitte kiirustada, sest haiglal kui suurel riiklikul asutusel kulub sellise otsuse tegemiseks aega. Samuti pöördusid tema poole vahetult enne volikogu istungit tervisekeskuses töötavad perearstid, kellele müügiotsus tuli ootamatult ning kes samuti palusid linnajuhtidel müügiga mitte kiirustada.

Volikogu opositsioon pidas tervisekeskuse müüki üldse mõttetuks, sest maja ei teeni kahjumit ning linnajuhid saavad selle tööd kontrollida.

Ettevõtte eelmise aasta müügitulust umbes 60% moodustasid eriarstide konsultatsioonid ja ravitegevus, umbes 23% ruumide üür ning ülejäänud tulu saadi rehabilitatsiooniplaanide koostamisest ja meditsiinilabori tegevusest.

Võõrandamine toimub avaliku suulise enampakkumise teel. Võõrandamise tingimus on tervishoiuteenuse osutamise kohustus järgmise viie aasta jooksul vähemalt 60% ulatuses kogu tegevusest.

Volikogu liige Jaak Sulg viitas asjaolule, et linnal on seaduse järgi keeruline uuele omanikule selliseid lisatingimusi seada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles