Opositsiooni võlg on makstud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu jäi valimisliit Kodune Viljandi kohalike valimiste kampaania eest võlgu enam kui 86 000 krooni ning valimisliidu fraktsiooni esimees Randel Länts (pildil) lubas enamiku sellest summast tasuda aasta jooksul.

«Nüüd on see tehtud,» kinnitas Länts selle nädala algul.

Maksta tuli ruumide ja reklaami eest

Valimiskampaania läks Kodusele Viljandile maksma 122 414 krooni, kuid ta jäi sealjuures ruumide ja reklaami eest eelmainitud summa võlgu Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale.

«Võlg on võõra oma,» tõdes toona Länts, kes kuulub sotside ridadesse. Ta möönis, et kõnealune olukord tekkis suuresti tema lohakuse tõttu, sest märkamata jäi fakt, et seadus ei luba juriidilistel isikutel, sealhulgas erakondadel valimisliitudele annetusi teha.

Võla tasumisele tõmbas ta joone alla 15. novembril.

«Kindlat maksegraafikut polnud,» rääkis Länts. Tema sõnul sai neljandik summast tasutud suvel, ülejäänu aga möödunud nädalal. «Õnneks polnud tarvis kõike korraga ära maksta,» vastas ta küsimusele, kas võetud kohustusega oli raske hakkama saada.

Osa tuli oma taskust

Kohalikud valimised kujunesid Viljandi volikogu opositsioonijuhile kalliks, sest peale eelmainitu annetas Länts valimisliidule Kodune Viljandi 13 562 krooni, mis oli suurim eraisikult laekunud summa. Samuti oli ta kampaania heaks kasutanud paar tuhat krooni oma raha.

Länts oli seisukohal, et kõnealuseid summasid ei maksa ületähtsustada. «Vaatan asjale pikemas perspektiivis: mine sa tea, milleks see kõik kunagi hea võib olla,» sõnas ta.

Küsimusele, kas kulutused on ennast seni õigustanud, vastas opositsiooni juht, et seitse kohta volikogus näitab rahva usaldust, mis on väärtus omaette. «Usun, et Viljandi peab arenema, ja seda ei suuda pärssida isegi mugavdunud linnavõim,» rääkis Länts. Ta oli veendunud, et opositsioon suudab oma ülesande täita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles