Villapakid teevad spordisaali akustika kõrvale sõbralikumaks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla (esiplaanil) ja spordikeskuse juhataja asetäitja Igor Tavaste hindasid neljapäeval spordisaali tribüünil käsi kokku lüües kuulmise järgi, kas plaksu järelkaja on varasemast lühemaks jäänud. Et selline meetod on subjektiivne, tuleb tegeliku tulemuse teadasaamiseks ära oodata järgmiseks nädalaks planeeritud mõõtmise tulemused.
Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla (esiplaanil) ja spordikeskuse juhataja asetäitja Igor Tavaste hindasid neljapäeval spordisaali tribüünil käsi kokku lüües kuulmise järgi, kas plaksu järelkaja on varasemast lühemaks jäänud. Et selline meetod on subjektiivne, tuleb tegeliku tulemuse teadasaamiseks ära oodata järgmiseks nädalaks planeeritud mõõtmise tulemused. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi spordihoone suur saal on halva akustika tõttu juba valmimisest saati kriitikat pälvinud. Nüüdsest peaks olukord mõnevõrra parem olema, sest ruumi lakke paigaldati heli summutavad villaplokid.

Nii treenerid kui sportlased kurtsid ühtevalu selle üle, et 15 aastat tagasi valminud Viljandimaa esindusspordisaalis on kurnav tegutseda, sest helidel on betoonist seinte ja plekist lae vahel liiga pikk järelkaja ning inimeste sõnad ja muud helid segunevad omavahel ning muutuvad ebameeldivaks müraks.

Mõõtmised kinnitavad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles