Viljandi roosid lähevad pärnakate kätesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui möödunud aasta jaanuaris kattis Viljandi roosipeenraid kuuseokstega aednik Tiia Andresson osaühingust Floreas Viljandi, siis järgmisel aastal teeb seda keegi teine.
Kui möödunud aasta jaanuaris kattis Viljandi roosipeenraid kuuseokstega aednik Tiia Andresson osaühingust Floreas Viljandi, siis järgmisel aastal teeb seda keegi teine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi lillepeenraid, mida on aastaid korrastanud kohalik osaühing, hakkab tuleval aastal hooldama Pärnu ettevõte.

Esmaspäevasel istungil kinnitas linnavalitsus riigihangete tulemused, mille kohaselt hakkavad Viljandi haljastus- ja hooldustöid tegema uued ettevõtted. Nii hakkabki osaühingu Floreas Viljandi asemel järgmisel aastal linna lillede eest hoolitsema Pärnu osaühing Tootsi Aiand.

Raske loobuda

Aastaid Viljandi rooside ja teiste lillede heaolu eest vastutanud aedniku Tiia Andressoni sõnul on see talle justkui oma lastest loobumine.

«Me teame täpselt, kui palju taimi meil on, kus nad on ja mida nad vajavad; milline roos on haige olnud ja mida sellega ette võtta,» rääkis Andresson.

Töö annab ta uutele aednikele üle raske südame ja äreva küsimusega, kas õite eest kantakse edaspidi hoolt ikka sama hästi, kui tema on seda teinud. Pikaaegne aednik ei välista siiski ka võimalust, et uued tegijad saavad hakkama temast paremini. «Mõtlen tihti, et asi läheb ehk hoopis paremaks, aga kurb on ikkagi,» sõnas ta.

Vahetusi on veelgi

Kesklinna ja lossimägede korrashoid läheb riigihanke tulemusena Floreas Viljandi käest üle osaühingule Kesklinna Pargid. Linna kalmistuid hakkab aktsiaseltsi Veolia Keskkonnateenused asemel hooldama aktsiaselts ISS Eesti.

Floreas Viljandi jätkab heakorratöid Uueveskil, Köstis, Männimäel ja Paalalinnas.

Linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul on muudatused tingitud ennekõike hinnast. «Kõik kolm asja, see tähendab siis parkide ja haljasalade, kalmistute ning lillede hooldamine lähevad odavamaks, kui need olid 2010. aastal,» rääkis Vihuri.

Ettevõtted vahetuvad ennekõike seetõttu, et seniste teenuseosutajatega sõlmitud lepingud lõpevad. Uued firmad selgitas linnavalitsus välja vähempakkumisega riigihanke teel ja nende lepingud kestavad 2011. aasta algusest 2013. aasta lõpuni.

HOOLDAMINE

Viljandi linn tasub aastatel 2011—2013 haljastuse hooldamise eest vähempakkumise hinna järgi (lisandub käibemaks).

• Kesklinna Pargid hooldab kesklinna ja lossimägesid 2 036 250 krooni eest.
• Floreas Viljandi töötab Uueveskil, Köstis, Männimäel ja Paalalinnas 1 805 029 krooni eest.
• ISS Eesti küsib kalmistute hooldamise eest 3 197 442 krooni.
• Tootsi Aiand hooldab Viljandi lilli 1 536 000 krooni eest.
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles