Viljandis tegutses osav margivõltsija

, luuletaja ja literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik piltidel näha olevad margid on Jaan Lubi poolt osavalt võltsitud. Loomulikult on võltsitud ka templid, mis on markidele peale löödud.
Kõik piltidel näha olevad margid on Jaan Lubi poolt osavalt võltsitud. Loomulikult on võltsitud ka templid, mis on markidele peale löödud. Foto: arhiiv

Viljandis tegutsenud kurikuulsa postmargivõltsija Jaan Lubi kohta on Eesti ajakirjanduses ilmunud juba üksjagu artikleid. Tema eluloolised üksikasjad on aga jäänud äärmiselt napiks ja ebatäpseks. 

Seni on näiteks puudu olnud täpne sünniaeg ja -koht, mis Viljandi perekonnaseisuameti andmeil on 14. juuni 1907 Holstre vallas Viljandimaal. Tema vanemad olid Reet ja Julius.

«1940–1941 tegutses Jaan Lubi Viljandi miilitsas palgalise fotograafina ja evakueerus 1941. aasta suvel Venemaa suunas, kuid uppus sakslaste õhurünnaku tõttu Narva ligidal,» kirjutavad H. Alver ja E. Ojaste ajakirjas Eesti Filatelist (nr 18-19, 1976).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles