Haigla laiendas tasulise hoolduse teenust

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi haigla saab septembri algusest pakkuda senisest enam tasulise hoolduse teenust, sest haigla kuuenda korruse B-korpuses on varasemaga võrreldes 25 voodikohta enam.

«Haiglas pakutava hooldusteenuse hinnatase on sarnane hooldekodudega ning algab 7500 kroonist kuus,» rääkis haigla hooldusravi- ja sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Rita Kerdmann. «Enne laienemist oli meil raske kõigile soovijatele vastu tulla, nüüd on aga ruumi oluliselt rohkem.»

Suure osa vajalikust sisustusest ehk 35 funktsionaalset voodit sai haigla Soomest Tuusula tervisekeskusest humanitaarabina ning neist haiglale Viljandi linnavalitsuse sotsiaalamet.

25 voodit kulus teenuse laiendamiseks ning ülejäänud kümme vahetasid välja sama osakonna vanad voodid. Kokku on tasulise hoolduse osakonnas 40 kohta

Viljandi haigla juhatuse esimehe Ülle Lumi sõnul on vajadus hooldusteenuse järele suur ning haigla püüab sellega võimaluste piires kaasas käia.

«Otse loomulikult oleme eelkõige aktiivraviasutus, kuid edukaks toimetulemiseks peame iga päev mõtlema sellele, kuidas oma tööd efektiivsemalt ning patsiendile kõige mõistlikumalt korraldada,» selgitas ta. «Püüame haiglaruume maksimaalselt ära kasutada.»

Lumi lubas, et kui saab selgeks, kuidas hakkab käima Euroopa Liidu tõukefondidest õendus-hooldusteenuse arendamiseks mõeldud summade taotlemine, katsub haigla ka sealt kindlasti raha küsida, et pakutavaid teenuseid laiendada.

Juhul kui hooldusele tulevale inimesele on koostatud raviskeem, peab see haiglasse minekul kaasas olema, et meditsiinilisel personalil oleks teave ravimite kohta, mida patsient iga päev kasutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles