Linna jõulupuul süttivad tuled laupäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse jõulupuu püstitamist Vabaduse platsile jälgisid teiste seas suure huviga lasteaialapsed.
Tänavuse jõulupuu püstitamist Vabaduse platsile jälgisid teiste seas suure huviga lasteaialapsed. Foto: Elmo Riig

27. novembril kell 18 süüdatakse Viljandis Vabaduse platsil esimene advendiküünal.


Tseremoonial tervitavad linnarahvast Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents ning kõneleb Jaani koguduse õpetaja Marko Tiitus. Meeleolu loovad laulustuudio Viva La Musica laululapsed. Soovijad saavad advendiküünlast jõulutule koju kaasa võtta.

Kell 18.30 algab Jaani kirikus esimese advendi kontsert-mõtisklus. Kontserdil esinevad koguduse laululapsed ja kollektiivid, Paalalinna gümnaasiumi õpilased ning instrumentalistid Heidi Oja ja Kalev Saarva.

Viljandi jõulupuu kasvas Karksi vallas Sudiste külas Unditare talu maadel. Linnavalitsuse haljastuse ja keskkonnaspetsialist Inga Nõmmik ütles, et Vabaduse platsil on kuusk 14 meetrit kõrge. Jõulukuuse ostuks, veoks ja paigaldamiseks ning pärast jõuluaega äraviimiseks kulub linnal 44 321 krooni.

Viljandi linnadisainer Malle London ütles, et tänavu kasutatakse jõulupuu kujunduses traditsioonilist valget valgust.

«Ootame lapsi ja täiskasvanuid kuuse külge riputama esemeks või kaardikeseks vormitud jõulusoove,» rääkis Malle London. «Kaardid ja ehted peaksid olema valmistatud välitingimustesse sobivatest materjalidest ja teema võiks olla ingel.» Linnadisaineri sõnul on tänavune kuusk kahar, mistõttu on jõulusoovide riputamiseks ohtralt madalaid oksi.

Malle London lisas, et seekord kasutatakse linnakujunduses rohkesti looduslikku materjali. Kujundus valmistatakse ja seatakse üles paari nädala jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles