Ettepanek siduda tulumaks töötamise kohaga tekitab vallajuhtides eriarvamusi

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Riisk
Tarmo Riisk Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma ei julge nimetada seda rumaluseks, aga kardan, et see on väga suur kogenematus, mis selliste kavade taga on,» kommenteeris Abja vallavanem Peeter Rahnel meedia vahendusel teatavaks saanud ideed siduda üksikisiku tulumaksu laekumine inimese töötamise kohaga.

Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et haldusreformi kontseptsiooni dokumendis on ettepanek muuta omavalitsuste rahastamismudelit nii, et 11 protsenti üksikisiku tulumaksust saaks see linn või vald, kus inimene registri järgi töötab. Rahandusministeeriumi selgituste kohaselt paneks see omavalitsusi töökohtade loomise nimel pingutama.

Ministeeriumi omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna juht Sulev Liivik rääkis Päevalehele, et sellisest jaotamisest saavad kasu suuremad keskused ja «mõnevõrra kaotavad ääremaalised vallad». Samas leidis ta, et kui omavalitsus pingutab, et maal rohkem töökohti oleks, võidab sellest ka too omavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles