Kaupmehed ei pidanud pettuma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et tänavune jõuluilm villaste sokkide ja kampsikute ostmist ei soosinud, läksid Bonifatiuse gildi ostukojas kõige paremini kaubaks keraamikatooted ja sepised.
Et tänavune jõuluilm villaste sokkide ja kampsikute ostmist ei soosinud, läksid Bonifatiuse gildi ostukojas kõige paremini kaubaks keraamikatooted ja sepised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühadeaeg tõi nii mõnelegi Viljandi kauplusele tavapärasest mitu korda suurema käibe ning tunduvalt rohkem kliente.

Bonifatiuse gildi ostukoja perenaine Kätrin Hanschmidt kaalus kolm aastat tagasi, kui ta poe avas, mõtet see jõulust uue aastani üldse suletuna hoida. 

«Tegin aasta lõpus ühe sisetööpäeva ehk inventuuri ja kokkuvõtteid, aga et välisust käidi nii tihti katsumas, tegin ukse lahti ja lasin rahva sisse. Ei tulnud sest sisetööpäevast midagi välja ja see on nüüd igal aastal niimoodi olnud,» rääkis perenaine lõbusas meeleolus. See oli hea otsus, sest jõuluajal kasvab ostukoja müük tavapäevadega võrreldes kolm korda ning enne jõule oli see suurem kui hansapäevade aegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles