Lumeta pakane võib hävitada maasikasaagi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui peaks saabuma suurema pakasega lumeta talv, tasuks koduaias heita maasikatele kaitseks peale kuuseoksi, põhku või mõnd muud õhulist materjali.
Kui peaks saabuma suurema pakasega lumeta talv, tasuks koduaias heita maasikatele kaitseks peale kuuseoksi, põhku või mõnd muud õhulist materjali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pollis asuva Seedri puukooli juht Elmar Zimmer ütles, et ploomipuudele nappis sügisel mullas niiskust, seega võib lumeta krõbe pakane nad hävitada, sama oht on maasika õienuppudel. 

Polli aiandusuuringute keskuse tootmisjuht Kersti Kahu märkis, et kuni 10-kraadine külm veel midagi ei tee, aga 15 ja rohkem miinuskraadi on ploomidele kindlasti ohuks. «Ploomidel oli tänavu see häda, et nad olid kaua lehes ega lõpetanud sügisel õigel ajal kasvu, seega on nad suhteliselt nõrgas seisus,» märkis Kahu. 

Zimmer tuletas meelde, et sügisel olid Mulgimaal ka paljud kaevud kuivad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles