Viljandi linnavalitsus kaalub õpilaste tasuta koolitoidu kaotamist

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamikus Eesti omavalitsustes, sealhulgas Viljandis pakutakse praegu lastele koolipäeva jooksul niinimetatud tasuta lõunat, mille eest vanemad tasuvad maksumaksjatena kaudselt. Mõnes paigas küsitakse peredelt siiski ka otsest osalust.
Enamikus Eesti omavalitsustes, sealhulgas Viljandis pakutakse praegu lastele koolipäeva jooksul niinimetatud tasuta lõunat, mille eest vanemad tasuvad maksumaksjatena kaudselt. Mõnes paigas küsitakse peredelt siiski ka otsest osalust. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus kaalub võimalusi, kuidas oleks tulevikus mõistlik katta põhikoolide õpilaste toiduraha. Muu hulgas on arutamisel variant, et osa summast küsitakse edaspidi lapsevanematelt.

Seni on maakonnakeskuse koolilaste toidulõuna eest maksnud suuremas osas riik ning väiksemas jaos omavalitsus. Niisiis pole peredel juba aastaid selle teemaga otsest rahalist kokkupuudet olnud. Seevastu hiljuti linnavalitsuses töö lõpetanud niinimetatud kärpekomisjon pakkus paljude teiste ettepanekute seas linna investeerimisvõimekuse parandamise nimel välja idee hakata osa õpilaste söögirahast võtma emade ja isade kotist.

Opositsiooni hädakell 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles