Palgatõusu nõudmine jõudis ka teise Viljandi bussifirmani

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automeni buss
Automeni buss Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kui paar nädalat tagasi sai 940 krooni suuruse põhipalga tõstmise nõude bussifirma Atko Grupp, mille tütarettevõte teenindab ka Viljandimaa sõitjaid, siis täna peaks samasugune nõue jõudma Automeni.

Transpordi ametiühingult saab 940-kroonise põhipalga tõstmise nõude aktsiaselts Gobus ja kaks sellega samasse gruppi kuuluvat bussifirmat, osaühingud Automen ja Tarbus, teatas ametiühing. Automeni bussid sõidavad Lõuna-Viljandimaal.

Varem on samasuguse taotluse saanud Atko Grupi ettevõtted ja aktsiaselts Sebe. Järge ootavad veel Hansabussi-Mulgi Reiside grupp ja suuruselt viies bussifirma M.K. Reis-X, lisas ametiühing.

Ametiühingu analüüs näitab, et Gobus on bussiturul täna üks Eesti kolmest tublimast palgamaksjast, kus palgatase ületab näiteks Atko Grupi bussijuhtide palka 2000-3000 krooni võrra. Põhipalgad on aga kõikides firmades ühesugused. Vahe tuleb varasema info järgi lisatasudest.

Transpordi ametiühing tugineb oma ettepanekutes tööandjatega enne majanduskriisi sõlmitud kokkuleppele, mis pidi 2009. aastal tõstma bussijuhtide alampalga 75 protsendini Eesti keskmisest. Ametiühing loodab lepingud Gobusi ja teiste ettevõtetega allkirjastada jaanuari alguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles