Kool pöördus õhu saastajate tabamiseks politseisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuoja põhikool
Valuoja põhikool Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi Valuoja põhikooli direktor Matti Orav pöördus täna politsei poole palvega aidata välja selgitada õpilased, kes põhjustasid eile koolimajas vänge kemikaalihaisu levimise.


Kool saatis eile pärast viiendat tundi kõik õpilased koju, sest hoone vanas osas levis tugev kemikaalilehk, mis meenutas atsetooni ja kummiliimi haisu. Suure tõenäosusega olid juhtunu taga õpilased, kes valasid esimese korruse tualetis kanalisatsiooni seni tuvastamata ainet.


Direktori sõnul on selline teguviis kuritegelik, sest sööklas minestas haisu tõttu üks kokkadest ja talle tuli kutsuda kiirabi. Lisaks olevat mitu õpilast eile õhtul kodus kurtnud peavalu ja iiveldust. «Olen täna käinud klassist klassi ja rääkinud, kui rumal selline tegu on,» sõnas Orav.



Kes konkreetselt teo taga on, pole Orava sõnul veel selge. «Mõned nimed on õpilastega suheldes läbi jooksnud, kuid midagi kindlat ma veel väita ei saa. Tegin täna juhtunu kohta politseile avalduse - teisiti asjasse suhtuda ei saa, sest me ei või riskida võimalusega, et midagi samalaadset kordub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles