Töötajatel käisid eile varjud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased käisid eile uurimas, mis tööd teevad Ugalas kunstnik Jaanus Laagriküll, lavastaja Taago Tubin ja inspitsient Kaisa Sein.
Õpilased käisid eile uurimas, mis tööd teevad Ugalas kunstnik Jaanus Laagriküll, lavastaja Taago Tubin ja inspitsient Kaisa Sein. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuus töövarju seadsid end eile sisse Ugalas, käies koos näitlejate, lavastaja, kunstniku ja inspitsiendi ehk näitejuhi abiga kaemas, mida teatritöö endast õige kujutab.

Tegelikkus on teine kui ettekujutus

«Ma arvasin enne, et tean, mida siin tehakse, aga tegelikult ei teadnud ikka küll,» rääkis Võhma gümnaasiumi üheksanda klassi poiss Robert-Martin Rass, kes oli lavastaja Taago Tubina töövari.

Inspitsient Kaisa Seina töövari oli tulnud suisa Valgamaalt ja jäi päevaga ülimalt rahule.
«Väga äge oli,» sõnas Puka keskkooli abiturient Martti Kõiv. «Me vaatasime etendust, kolasime majas ringi ja ma nägin, kuidas ta salli koob.»

Kaisa Sein lisas täienduseks, et salli ei kudunud ta mitte niisama, vaid selleks, et näitleja saaks seda laval edasi kududa.

Linnajuht jäi varjuta

Viljandi linnapea Kalle Jents, kelle amet on varem töövarjupäeval populaarne olnud, jäi tänavu aga varjuta.

«Kunagi üks õpilane küll uuris, kas ta saab tulla, aga pärast ta enam ühendust ei võtnud,» ütles Jents, keda eelmisel aastal saatis suisa mitu varju.

Maavanem Lembit Kruuse saatmise vastu oli varem samuti huvi ilmutatud, kuid sekretäri sõnul ei ilmunud õpilane eile lihtsalt kohale. See-eest sai töövarjule ametit tutvustada maavanema sekretär ise.

Üle-eestilisel töövarjupäeval saavad noored olla ühe päeva jooksul ettevõtjate ja spetsialistide varjud. Päev annab õpilastele võimaluse heita pilk täiskasvanud eduka inimese päristöö olemusse, et näha, kuidas koolis õpitavad teadmised tööle asudes rakendust leiavad.

Traditsiooniliselt on töövarjupäev novembrikuu kolmandal neljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles