Täna teeb uksed lahti Raudnaela kõrts

Sigrid Koorep
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avatakse Raudna külas Raudnaela kõrts. Palkehitis on Pärnu maanteel Heimtali ja Ramsi poole keerava tee ristmiku ääres pilku köitnud juba tükk aega, kuid nüüd saab see elu sisse.
Täna avatakse Raudna külas Raudnaela kõrts. Palkehitis on Pärnu maanteel Heimtali ja Ramsi poole keerava tee ristmiku ääres pilku köitnud juba tükk aega, kuid nüüd saab see elu sisse. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Viljandi kesklinnast kaheksa kilomeetri kaugusel Raudna mäe all on juba jupp aega tee ääres näha olnud kena palk­ehitist. Täna avab selles majas uksed Raudnaela kõrts. 

Asutaja Marek Toomi sõnul on mõni sündmus majas juba varemgi olnud, kuid enne kõrtsi avamist tahtis palkehitis mõnda aega vajuda. «Päris valmis saigi see käesoleval aastal,» lausus Toom. 

Neljapäeval askeldasid Raudnaela kõrtsis mehed, kes end selle köögipooleks nimetasid. Gunnar Reimann sättis baarileti taga asju korda ja Andres Viidas valmistas köögis ette verivorstitegu. «Kõrvits on ka täna tarvis ära teha,» lisas ta ja tähendas, et kui kõrtsi nimi on juba Raudnael, siis peab söök ka õige olema. «Terav nagu raudnael!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles