Viljandis tuleb suur võimlemispidu

, võimlemistreener, «Gymnafesti» korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kell 12 algab Viljadni spordihooones «Gymnafest» Lõuna-Eesti eelvoor.
Laupäeval kell 12 algab Viljadni spordihooones «Gymnafest» Lõuna-Eesti eelvoor. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu saab 14. korda teoks Eesti suurim võimlemisüritus «Gymnafest», millel on kaks eelvooru. Osaleb 80 võimlemis- ja tantsurühma 1000 osavõtjaga.


Lõuna-Eesti eelvoor leiab aset eeloleval laupäeval Viljandi spordihoones. Kell 12 algaval võistluspäeval astub žürii ja publiku ette 39 laste-, noorte-, juunioride, seenioride ja koondrühma. Kokku on siia oodata üle 500 võimleja.

Kõige arvukamalt on Viljandis esindatud Tartu võimlemisklubid: Rütmika tuleb 11 ja Janika kaheksa rühmaga. Kodupubliku ees esinevad Viljandi spordikooli treeneri Katrin Petersoni noorteklassi rühm ning Urve Tamme ja Sirje Lõssovi juhendatav klubi Meetrum / Viljandi SK juunioride rühm.

Viljandis saab näha kõrgetasemelisi võimlemiskavu. Oma vabakava esitab tänavune rühmvõimlemise Eesti meister, maailma karikavõistluste neljanda koha omanik, klubi Rütmika meistriklassi rühm.

Teiste seas hullutab publikut Rütmika meeste Can Can grupp. Samuti näeme Rocki tantsutüdrukuid ja nende järelkasvu, mille koosseisus teeb kaasa Viljandist sirgunud võimlejaid. Irina Kikkas tuleb nüüd juba treenerina Viljandisse oma lasteklassi rühmaga.

Eelvoorude põhjal valib žürii välja parimad rühmad, kes pääsevad lõppkontserdile laureaaditiitlite eest võistlema 4. detsembril Tartus A. Le Coqi spordimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles