Võidutöö jõuab uuel aastal Ugala lavale

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutöö autorile Mihkel Seedrile on teatrist saanud huvi nii akadeemilisel kui isiklikul tasandil.
Võidutöö autorile Mihkel Seedrile on teatrist saanud huvi nii akadeemilisel kui isiklikul tasandil. Foto: Erakogu

Laste- ja noortenäidendite võistlusele laekunud ligi poolesaja töö hulgast tunnistas žürii parimaks Mihkel Seedri kirjutatud noortenäidendi «Väga vihane mees», mis jõuab järgmise aasta sügisel Ugala lavale.


Kirjanik Doris Kareva juhitav žürii vaatles võistlusele laekunud töid eraldi noortele ja lastele mõeldud näidendite kategoorias. Paremaid töid iseloomustas žürii kui isiku- ja noortepärase keelega ning nutikalt kirja pandud mängulisi lugusid.

Mõnes töös kirjeldatakse valulise tunnetusega tänapäeva noorte muresid ning mõnes soovitakse küsimustele vastust leida fantaasiamaailma käivitades.

«Viimati korraldati laste ja noortenäidendite võistlus 2002. aastal, siis laekus sinna 25 tööd, nii et praegu tuli osalejaid poole rohkem,» rääkis kultuuriakadeemia kultuurhariduse osakonna täienduskoolituse spetsialist Liis Lukk. «Väljavalitud tööd on üsna lavaküpsed, kuid nende kõrval laekus ka väga väikeste laste kirjutatud lugusid, millel on veel pikk tee käia.»

Võistlusel osalejatele vanusepiiranguid polnud seatud.

Noortenäidendite arvestuses tuli Mihkel Seedri võidutöö järel teiseks Anu Piirisild näidendiga «Tõde või tegu» ning kolmandale kohale Mari-Liis Pärna «Issi, tule vii mind kõrtsust kodu».

Lastenäidendite arvestuses läks esikoht näidendile «Pegasus, sõpradele Paul», mille autor on Hiri Müüripeal, ning teine oli Mari-Liis Bassovskaja «Ole siin minuga!». Eripreemia pälvisid Mari-Liis Mägi näidendiga «Need, kel pole trakse» ja Katrina Karu tööga «Kes otsib, kes leiab».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles