Hanke tulemuse vaidlustajatele jäi ikkagi õigus

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakool kolis oma majast remondi ootuses välja juba suvel.
Viljandi muusikakool kolis oma majast remondi ootuses välja juba suvel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigihangete vaidlustamise komisjon otsustas eelmisel nädalal rahuldada Viljandi muusikakooli rekonstrueerimistööde hankel teiseks tunnistatud firmade vaide, et võitjaks kuulutatud aktsiaseltsi Eviko pakkumine ei vasta nõuetele. Esmaspäeval muutiski linnavalitsus oma esialgset otsust.

Kui lähtuda Viljandi linnapea Ando Kivibergi ja muusikakooli direktori Tonio Tamra hinnangutest 1. detsembri Sakalas, võib pidada üllatavaks, et õigus jäi ühise pakkumise teinud ettevõtetele YIT Ehitus, Pärnu REV ja Pärnu REV Ehitus, sest toona avaldasid mõlemad juhid usku, et vaidlustajate etteheidetel ei ole alust.

«Meie hinnangul on imeväike tõenäosus, et vaie võiks leida rahuldamist. Linn ei tahtnud selles asjas riske võtta ja kontrollis seetõttu firmade vastavust kvalifikatsiooninõuetele mitu korda,» resümeeris kaks nädalat tagasi Ando Kiviberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles