Eelarve toidab kindlustunnet

Sven Sester
, rahandusminister, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Peeter Langovits / Postimees

2016. AASTA riigieelarve toetab Eesti majanduse ja heaolu kasvu. See eelarve suurendab lastega perede, pensionäride ja madalamat palka saavate inimeste majanduslikku kindlustunnet ning parandab Eesti kaitsevõimet. Samas teeme seda kõike eelarvepoliitiliselt vastutustundlikult. Kavandatavad kulud on meie riigile jõukohased ja tulevikku vaadates tuludega kaetud.

Riigieelarve on ka 2016. aastal struktuurses ülejäägis. Võlakoormus jooksvate kulude tõttu ei kasva ning riigi rahandus jääb aasta lõpuks sama heasse korda. Konservatiivne eelarvepoliitika on Eesti tugevus, mitte nõrkus.

Kui ma alustasin tööd rahandusministrina, seadsin endale kolm põhimõtet, millest lähtuda. Esiteks soovin teha otsuseid, mis toetavad Eesti majanduskasvu. Teiseks töötan selle nimel, et maksumaksja raha saaks mõistlikult kasutatud. Kolmandaks püüan töötada dialoogis ettevõtjatega, kellest sõltub riigikassa täitmine. Nendest põhimõtetest olen lähtunud ministeeriumis ja valitsuses riigieelarve koostamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles