Peaminister: Eesti on jõudnud peenhäälestuse ajajärku

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivasel täitub jõulupühade ajal peaministri ametis 21 kuud.
Taavi Rõivasel täitub jõulupühade ajal peaministri ametis 21 kuud. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas ütleb Sakalale antud aastalõpuintervjuus, et halvim, mis Eestiga juhtuda saaks, oleks trotslik kapseldumine iseendasse. Seejuures rõhutab ta rändekriisile viidates, et praegu pole ühtki märki sellest, et siia tahaks tulla nii palju võõraid, et nood siia ära ei mahuks või et nende erisused seaksid meie rahva identiteedi löögi alla.

Taavi Rõivas, kevadel täitub teil kaks aastat peaministrina. Kui pikk on sellises ametis harjumise aeg? Millal te lakkasite hommikul ärgates väikese ehmatusega tõdemast, et «Oi-oi, ma olen ju peaminister»?

Selle mõttega saab harjuda juba enne ametisse kinnitamist. See ei käi päris nii, et tuled ja hakkad. Selleks on vaja kõigepealt koalitsioon kokku panna, presidendilt ettepanek saada ja parlamendi enamuse toetus pälvida. Minu puhul võttis kogu see protseduur aega kaks nädalat. Seda perioodi tulebki enese häälestamiseks kasutada, sest pärast seda enam sisseelamisaega ei anta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles