Tudengid pakkusid huvilistele vereta valminud verivorsti

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelise Maja kohviku köök, kus valmib iga päev taimetoitlastele mõeldud roogi, oli eile pärastlõunal Kerttu Koemetsa (vasakul) ja Signe Valdmäe päralt, kes valmistasid ette teist taimetoitlaste õhtusööki Wimkas.
Rohelise Maja kohviku köök, kus valmib iga päev taimetoitlastele mõeldud roogi, oli eile pärastlõunal Kerttu Koemetsa (vasakul) ja Signe Valdmäe päralt, kes valmistasid ette teist taimetoitlaste õhtusööki Wimkas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui jõulud seostuvad paljudele korraliku söömaajaga, kust ei puudu seapraad ja verivorst, siis eile õhtul kogunesid Wimkas kümned inimesed, et ampsata üheskoos ilma ühegi ohvrita valminud verivorsti.

Oktoobri lõpul oli endises Vilma majas tegutsevas Wimkas esimene veganite ehk taimetoitlaste õhtusöök, millel osales poolsada inimest. Eile kogunes sinna arvatavasti sama palju huvilisi. Vähemalt arvestasid Viljandi kultuuriakadeemia huvijuhi eriala kolmanda kursuse tudengid Kerttu Koemets ja Signe Valdmäe toitu valmistades just nii suure külaliste arvuga.

Et tüdrukute Posti tänaval asuva üürikorteri köök jäi sellisele hulgale vaaritamiseks kitsaks, kolisid nad poole päeva pealt Rohelise Maja kohvikusse, kus Signe Valdmäe töötab. Ennekõike oli kolimise põhjuseks see, et keetmist vajas 13 kilogrammi kartuleid. Teiste ettevalmistustega olid toiduvalmistajad juba eelmisel õhtul algust teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles