Muusikakool küsib sel kuul õppimise eest vähem raha

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi muusikakoolis on novembris õppetasu 23 protsenti väiksem, sest kõik pedagoogid olid novembri esimesel nädalal palgata puhkusel ja kool jäi suletuks.

Linnavalitsuse esmaspäevase otsusega peavad näiteks eelastme rühmas käivate laste vanemad novembri eest tasuma 88.55 krooni. Tavaõppe kuutasu on seekord 173.50 krooni ning eelaste koos pilliõppega, tavaõpe koos lisapilliga ning süvaõpe maksavad 215.60 krooni.

Palgata puhkusele olid õpetajad sunnitud minema seetõttu, et Viljandi linnavalitsus nägi juba aasta algul ette, et kõik linnaeelarvest palka saavad inimesed peavad aasta jooksul võtma kümme palgata puhkuse päeva. Vastasel korral ei jätkuks linnal raha palkade maksmiseks.

Linnapea Kalle Jents on sel sügisel korduvalt lubanud, et järgmisel aastal kohustuslikud palgata puhkuse päevad kaovad ning linna­asutuste palgafondi suurendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles