Kaks tippametnikku kuriteokahtluse all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti eksjuht Tamur Tsäkko ja majandusministeeriumi kantsler Marika Priske
Maanteeameti eksjuht Tamur Tsäkko ja majandusministeeriumi kantsler Marika Priske Foto: Toomas Huik / Postimees

Prokuratuur esitas eile kuriteokahtlustuse maanteeameti juhile Tamur Tsäkkole ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantslerile Marika Priskele.

Lisaks sai kahtlustuse aktsiaseltsi Nordecon Infra peadirektor Erkki Suurorg. Kedagi uurimisega seoses kinni peetud või vahi alla võetud ei ole.

Kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur algatasid tee-ehituse hangete asjus kriminaalmenetluse ja korraldasid läbiotsimisi nii ministeeriumi ja maanteeameti kui ehitusettevõtete Nordecon ja Lemminkäinen Eesti ruumides.

Lemminkäineni juht Sven Perents ütles, et ettevõte on uurimises tunnistaja rollis ja kahtlustust pole firmale esitatud.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad kriminaalasja, mille käigus kontrollitakse Aruvalla—Kose ning Liiapeksi—Loobu teelõikudega seotud riigihangete seaduslikkust.

Veel samal hommikul oli majandusminister Juhan Parts kinnitanud, et kaitsepolitsei ei kahtlusta ühtegi ametnikku omakasupüüdlikkuses ega altkäemaksu võtmises. Ministeeriumi pressiesindaja üritas hiljem ministri sõnu siluda: minister toonitanud spetsiaalselt, et ametnikke ei kahtlustata omakasu taotlemises.

Hiljem märkis Parts, et Priske ja Tsäkko tuleb uurimise ajaks ametist kõrvaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles