Kiri: Toidupank laiendab oma tegevust ka Viljandimaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise aasta jaanuarini vältav toidupanga tegevuse laiendamist toetav kampaania on mitmes Eesti paigas kaasa toonud olulisi arenguid. Tallinnas ja Tartus toidupank juba toimib.

Nüüd käivad läbirääkimised eestvedajate ja mittetulundusühingutega, kes on valmis lükkama toidupanga lähiajal käima Viljandis, Narvas, Jõhvis, Rakveres, Pärnus ja Kuressaares. 

Varasemast rohkem on hakanud toitu annetama mitu koostööpartnerit.

Meil on hea meel, et nii Prisma kui Rimi on veel innukamalt asjaga kaasa tulnud ja jagavad iga nädal senisest enam toitu. Rohkem oskaksime ehk tahta ainult köögivilju ja konserve.

Ehkki suurenenud toiduannetused teevad rõõmu, tuleb tunnistada, et üha pakilisemaks muutub ruumide probleem.

Vajaksime toidupanga toimimiseks hädasti senisest suuremat laopinda, sest praegustes on raske iganädalast toidujagamist organiseerida.

Toidupanga mündikampaania võimaldab teha annetusi rohkem kui 500 Eesti paigas. Annetuskohtade loetelu leiab veebilehelt www.toidupank.ee.

Kampaanias on võimalik kaasa lüüa ka organisatsioonidel, kollektiividel ja sõpruskondadel, kes tahavad toidupanga toetuseks üles panna kogumiskasti või korraldada ürituse.

Eesti toidupangale tulid appi kampaaniat korraldama Eesti pangaliit, kodanikualgatus «Teeme ära», aktsiaselts G4S Eesti, kodanikuühiskonna sihtkapital ja Eesti kaupmeeste liit.

Toetuskampaania annetuskontole kogutud rahast läheb 80 protsenti toidupanga tegevuse laienemiseks vajalike tehniliste vahendite, laoruumide, transpordivahendite ja muu asjakohase soetamiseks.

20 protsenti rahast läheb edasiste «Teeme ära» kodanikualgatuste, sealhulgas järgmise aasta talgupäeva toetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles