See kõik on sündinud minu silme all

Priit Neilinn
, eestlane Iirimaal, pedagoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Neilinn
Priit Neilinn Foto: Erakogu

MA OLEN IMMIGRANT – mees, kes elab pereelu ühes Iirimaa 10 000 elanikuga väikelinnas. Kuna teen kaastööd ka paarile Eesti ajalehele, algab minu päev varahommikul tihti sellega, et ma nii-öelda töötan läbi mitme riigi trükiväljaandeid.

Vahetult pärast Pariisi veriseid sündmusi juhtusin ma Suurbritannia ajalehest Daily Express lugema inglise ajakirjaniku artiklit sellest, kuidas ta puhus Brüsselis juttu teise põlve marokolasest taksojuhiga, kel on loomulikult Belgia kodakondsus. Mees väitis, et ehkki tal on korralik haridus, ei ole Belgia ühiskond teda vastu võtnud, ta ei tunne end seal kodus ning peab leiba teenima lihtsa taksojuhina.

Järgmisena lõin lahti Postimehe ja sattusin loole, milles püüti selgeks teha, et kõigest hoolimata on moslemid Lääne-Euroopas rohkem omad kui idaeurooplased. Pool tundi hiljem oma praeguse kodulinna tänaval jalutades nägin pealt, kuidas juhuslikult kohtunud iiri ja poola perekond lapsekärude kõrval rõõmsalt inglise keeles vestlesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles