Ragnar Kaasik päästis kohalike au

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Tuleviku vabamaadleja Ragnar Kaasik (punases) lisas laupäeval oma auhinnakollektsiooni Baltimaade raskekaalu võidukarika.
Viljandi Tuleviku vabamaadleja Ragnar Kaasik (punases) lisas laupäeval oma auhinnakollektsiooni Baltimaade raskekaalu võidukarika. Foto: Elmo Riig / Sakala

Baltimaade vabamaadluse karikavõistlustel olid kahes kehakaalus võidukad Eesti esindajad. Kohaliku klubi kastanid tõi tulest Ragnar Kaasik, kes võidutses raskekaallaste seas.


Baltimaade karikavõistlused olid toonud Viljandisse eestlaste kõrval maadlejaid Soomest, Lätist, Leedust ja Valgevenest.

Turniiri edukaima riigina lahkus põhjanaabrite esindus: viljandlasest peatreeneri Ahto Raska juhendatavatele Soome koondislastele läks seitsmest kehakaalust esikoht koguni neljas.

Eestlastest said turniirivõidu Paistu valla mees Ragnar Kaasik ning kergeimas kaalus kohtlajärvelane Aleksei Baškakov.

Võõrustajatest tegi ilma raskekaallane Ragnar Kaasik. Seitsme konkurendi seas alistas ta avaringis Euroopa ja maailmameistrivõistlustelgi edukalt esinenud lätlase Dmitrijs Mihailovsi, kelle parim tulemus on maailma maadlusföderatsiooni Suurbritannia grand prix’ turniiril saadud kolmanda koha auhind.

Ragnar Kaasik sai nimekast vastasest esimesel maadlusajal võitu punktidega 3:1, teine maadlusaeg oli tasavägisem, kuid kindlalt vastase rünnakukatsed tõrjunud viljandimaalane suutis säilitada minimaalse 1:0 edu ning võita kohtumise maadlusaegadega 2:0.

Tuleviku klubi raskekaallane sai teises ringis eduseisus 6:0 seljavõidu lätlaselt Sergejs Mišisilt. Selle matšiga tagas ta enesele pääsu esikohakohtumisele.

Teine raskekaalu võidu pretendent oli Viljandimaalt pärit ning Eesti Maaülikooli spordiklubi esindav Kaarel Maaten. Tema tee esikohaheitlusele oli olnud Ragnar Kaasiku omast vaevalisem: esmalt alistas ta maadlusaegadega 2:1 viljandimaalase Kaupo Kaasiku ja teises kohtumises seljatas kaotusseisus olles Soome koondislase Janne Kähra.

Ragnar Kaasiku ja Kaarel Maateni finaalmatš lõppes 11:0 Tuleviku klubi maadleja võiduga.

Viljandi atleetidest jõudis turniiri finaalkohtumisele veel poolraskekaallane Meelis Sillat. Seitsme alla 96 kilo kaaluva mehe konkurentsis alistas ta avaringis seljavõiduga lätlase Vladislavs Višnevskise ning teises ringis pidi seljakaotust tunnistama Järvamaa Matimeeste esindaja, valitsev Eesti rannamaadluse meister Gunnar Vislapu.

Poolraskekaalu finaal kujunes eelmisel päeval asetleidnud Eesti ja Soome maavõistluste kordusetenduseks: kui reedel oli Meelis Sillati ja soomlase Heino Ville kohtumine olnud tasavägine, siis sedapuhku jäi viljandlase esitus veidi ebakindlamaks, mistõttu tal tuli vastu võtta 5:1 punktikaotus ning rahulduda Baltimaade karikavõistluste teise koha auhinnaga.

Viljandi maadlusklubi sportlastest said turniiril alla 60-kiloste kaalus märkimisväärselt kõrge viienda koha Raul Kaljula ja Veiko Veber ning raskekaalus Kaupo Kaasik.


VÕITJAD

Baltimaade karikavõistluste kehakaalude võitjad

• 55 kilo – Aleksei Baškakov (Kohtla-Järve Kuldkaru)
• 60 kilo – Ronny Rännälä (Soome)
• 66 kilo – Jonas Honkanen (Soome)
• 74 kilo – Jouni Rosenlöf (Soome)
• 84 kilo – Alan Bzykau (Valgevene)
• 96 kilo – Ville Heino (Soome)
• 120 kilo – Ragnar Kaasik (Viljandi Tulevik)
Allikas: Eesti maadlusliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles