Minister nendib riigitöötajate vähendamise vajadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas
Arto Aas Foto: Erik Prozes / Postimees

Riigihalduse minister Arto Aas tunnistas eile riigikogus esinedes, et avalikus teenistuses on kõige tähtsam vähendada töötajaskonda võrdeliselt tööealise elanikkonna vähenemisega ning tagada teenistujatele konkurentsivõimeline palk.

«Riigipersonali vähendamine õnnestub, kui riigiasutused oma juhtide eestvedamisel vaatavad kriitiliselt üle kogu tööprotsessi ja pakutavad avalikud teenused ning viivad läbi struktuursed reformid töö paremaks korraldamiseks,» ütles Arto Aas. Et riigi ressursid on tema sõnul piiratud, tuleb hinnata, milliseid teenuseid pakub oma kodanikele riik ja mida suudab pakkuda erasektor. «Peame küsima, kas me saame oma asju korraldada lihtsamalt ja väiksema ajakuluga,» sõnas minister.

Möödunud aastal töötas avalikus teenistuses 29 361 inimest ja nende arv vähenes aastaga kaks protsenti. Ministeeriumide teenistujate arv oli 2704, nende seas oli 1834 ametnikku ja 870 töölepinguga palgalist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles