Vihmahoogude tõttu jäi paisjärv kuivale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuleppe järgi pidi järv septembri keskpaigaks korras olema, ent praegu on tööd alles poole peal.
Kokkuleppe järgi pidi järv septembri keskpaigaks korras olema, ent praegu on tööd alles poole peal. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Augusti viimaseks päevaks lõppema pidanud Kösti järve puhastamine kestab ikka veel, sest suve lõpu suured vihmad tõid järve muda juurde.



Juuli algul alanud töid segasid vihmahood, mis ei lasknud raskeid masinaid järvele ning kandsid juba kord välja tõstetud muda sinna tagasi.



Seda, millal ettevõtmine tegelikult ühele poole saab, ei osanud töid tegeva osaühingu Kintek Tehnika juhatuse liige Aleksandr Karakozov eile öelda. «Kõik sõltub ilmast,» nentis ta.

Osaühingu juht peab võimalikuks, et kui suuri sadusid enam ei tule, lõpetatakse muda väljavedu septembri lõpuks. Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri avaldas lootust, et kõik tööd on tehtud ja järv taas vett täis hiljemalt oktoobri viimastel päevadel.

«Praeguste ilmadega saab tööd teha, aga kui vihma sadama hakkab, muutuvad järvest väljasõidu tee ja muda mahapaneku koht libedaks ning suured autod jäävad seal hätta,» rääkis Aleksandr Karakozov.

Osaühingul tuleb järvest välja vedada 8000 kuupmeetrit muda.

Pärast puhastamist muutub 1,1 hektaril laiuv järv varasemast meetri jagu sügavamaks ning tänu sellele ei kasva veekogu enam kinni nagu paaril varasemal aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles